Ι.Ο.Π.   -   Ιππικός Όμιλος Πορταριάς
Picture

 Βόλτες ελεύθερης ιππασίας στο βουνό

Ξενάγηση με άλογα στην Πορταριά όπου θα συναντήσετε παλιά αρχοντικά, πέτρινες βρύσες και πηγές, καταράκτες μέσα από τα παραδοσιακά καλντερίμια της περιοχής. Οι ήχοι της φύσης αλλά και οι εναλλαγές των καταπράσινων τοπίων και η θέα του Παγασητικού κόλπου θα σας συνεπάρουν και θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.... Διάρκεια ξενάγησης:

1) 45' λεπτά

2) Μιάμισης ώρας

Μονοήμερες εκδρομές στο Βουνό των Κενταύρων όλο το χρόνο. Με πορεία μέσα από τους δασικούς δρόμους των γύρω χωριών και με στάσεις για καφέ και φαγητό. Διήμερες εκδρομές με διανυκτέρευση στο βουνό όπου η θέα του Αιγαίου Πελάγους και της λίμνης Κάρλας θα σας συνεπάρουν. Το φόντο του Ολύμπου συμπληρώνει το καταπράσινο τοπίο.

 
Διήμερες εκδρομές με διανυκτέρευση στο βουνό όπου η θέα του Αιγαίου Πελάγους και της λίμνης Κάρλας θα σας συνεπάρουν. Το φόντο του Ολύμπου συμπληρώνει το καταπράσινο τοπίο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  Μετά την άφιξή σας στην Πορταριά Πηλίου ακολουθεί χρόνος για προσωπική ξεκούραση, γνωριμία με τα άλογα και μαθήματα ιππασίας για τους αρχάριους. 
Στη συνέχεια σελώνουμε τα άλογά μας και...οι σύγχρονοι Κένταυροι είναι έτοιμοι για  αναχώρηση....
Σε μία μαγική πορεία μέσα την καταπράσινη βλάστηση  έχοντας μαζί μας τον ήχο του δροσερού νερού που κυλά από τις φυσικές πηγές του βουνού. Στη διαδρομή θα συναντίσουμε πολλά είδη πτηνών, ζώων αλλά και φυτών που ζούν στο Πήλιο.
Ο φρέσκος αέρας του βουνού είναι η καλύτερη θεραπεία για το άγχος, το στρες αλλά και τρόπος διαφυγής και απόδρασης από την καθημερινότητα της πόλης. 
Οι ήχοι της φύσης αλλά και οι εναλλαγές των καταπράσινων τοπίων και η θέα του Παγασητικού κόλπου θα σας συνεπάρουν και θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.....
Στο μέσο της διαδρομής κάνουμε μία στάση κάτω από τη σκιά των πλατάνων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήσαμε για σας και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας με το σεμινάριο που παρέχεται και αφορά το άλογο και τον άνθρωπο αλλά και απαντήσεις στα δικά σας ερωτήματα...
. Την επόμενη μέρα και φυσικά μετά το πρωινό που παρέχεται πραγματοποείται μία μεγαλη βόλτα στο βουνό και στη συνέχεια μία πορεία μέσα στα παραδοσιακά καλντερίμια του χωριόυ 
Στάση για φαγητό ή καφέ, και επιστροφή
Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάτε μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα και....μια αξέχαστη εμπειρία είναι έτοιμη να εξελιχθεί....................
Κατα τη διάρκεια του διημέρου παρέχονται: Σκηνή και εξοπλισμός κάμπινγκ, Μεσημεριανο, βραδυνό και πρωινό φαγητό.
Picture